Benchmark Onderzoek Candidate Experience

Het onderzoek naar de Candidate Experience in Nederland

De candidate experience die een organisatie biedt, is tegenwoordig misschien wel het belangrijkst om te managen als organisatie. Bied je een slechte experience, dan verlies je kandidaten maar vaak ook een groot stuk omzet. Creëer je een positieve experience, dan creëer je ambassadeurs voor jouw werkgeversmerk maar ook extra omzet voor de organisatie.

Het managen van de candidate experience begint bij het krijgen van inzicht in de huidige experience. Hoe ervaren kandidaten de overall experience, maar ook de individuele ‘touchpoints’ tijdens de experience? Om hier inzicht in te krijgen start Brandchart met een groot benchmark onderzoek naar de candidate experience. Zo leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van de candidate experience in Nederland.

Een Candidate Experience Benchmark, hoe werkt het?

Deelname aan het onderzoek is gratis en kost niet veel tijd. Je krijgt van ons een link naar onze best practice survey die je kan verspreiden onder jouw sollicitanten (deze kan je bijvoorbeeld in één keer sturen naar al jouw sollicitanten van de afgelopen twee maanden). Je krijgt van ons ondersteuning in hoe je het beste de mail kan versturen met daarin de link. Aan deelname zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • Minimaal 400 sollicitanten gedurende de afgelopen 2 maanden
  • Het rapport wordt opgeleverd bij minimaal 100 respondenten
  • De survey dient binnen 2 weken na het ontvangen van de link verspreidt te worden.

Wat krijg ik?

Wanneer je deelneemt aan het onderzoek dan krijg je van ons een op maat gemaakte rapportage voor jouw organisatie. In deze rapportage kun je zien hoe jij scoort op diverse touchpoints maar kan je jouw organisatie ook vergelijken met branchegenoten. Op deze manier weet jij meteen waar het verbeterpotentieel in de candidate experience voor jouw organisatie zit of waar je al goed op scoort!

Ook krijg je van ons een uitnodiging voor ons Candidate Experience event op 12 september. Hierbij maken we de resultaten van de benchmark studie bekend en hebben we een aantal inspirerende sprekers op het gebied van de Candidate Experience. Daarnaast reiken we de CX Award uit voor de best practice op het gebied van Candidate Experience in Nederland. Wil je hiervoor jouw Case aanmelden klik dan hier.

Enthousiast geworden? Vul dan onderstaande inschrijfformulier in en we nemen contact met je op om het onderzoek op te starten.

Deelnemen aan hét candidate experience onderzoek

Deze organisaties werken al succesvol met onze insights

0