Brandchart live

13 juni 2019

Fort Voordorp

Over Brandchart live

Brandchart live is het employer branding en recruitment marketing event van het jaar. Sponsors zijn bij ons nooit sprekers, dit betekent dat de keynotes en de clinics geen productpitches zijn, maar inspirerende en verdiepende sessies. De keynotes en clinics zijn geen lange monologen van de sprekers, maar ze zijn allemaal interactief zodat jij maximaal kunt participeren. Na jouw bezoek aan Brandchart live kun je de volgende dag gelijk aan de slag!

Keynotes

De keynotes tijdens Brandchart live zijn inspirerende en interactieve presentaties waarin de sprekers je meenemen in strategische en innovatieve onderwerpen. Zo ben jij na Brandchart live weer helemaal op de hoogte van de nieuwste trends binnen het vakgebied.

Clinics

Tijdens de clinics wordt er dieper ingegaan op een bepaald onderwerp. Van referral recruitment en het opstellen van een arbeidsmarktcommunicatieplan tot het maken van persona’s en de perfecte recruitmentvideo, alle onderwerpen komen aan bod. De facilitator neemt je tijdens de clinic mee in zijn of haar best practice. Hierbij helpt de facilitator jou om voor jouw organisatie de beste practice toe te passen. Je wordt hierbij ondersteund middels een interactieve template waarmee voor de eigen organisatie een ontwerp gemaakt kan worden. Dus geen lange monologen of product pitches, maar inhoud waar je direct iets mee kan. Zo heb jij alle handvaten om er zelf in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan.

In 2019 vindt Brandchart live plaats op 13 juni bij Fort Voordorp in Utrecht. Zien we je daar?

Aftermovie Brandchart live 2018

Inschrijven

Schrijf je snel in en profiteer tot 1 maart van onze early bird korting! Kom je met meer dan 3 personen? Dan ontvang je ook nog eens van teamkorting.

Waar wacht je nog op?!

Programma

09:30 – 09:45 Introductie
09:45 – 10:30 Keynote 1
Marketing the Candidate Journey – Marco Dalmeijer
10:30 – 11:15 Keynote 2
Het keuzeproces van de kandidaat – Sonja Schröder
11:15 – 12:45 Clinics
12:45 – 13:30 Lunch/network
13:30 – 14:15 Keynote 3
Influencer Marketing in Recruitment – Roos van Vugt
14:15 – 15:00 Keynote 4
Neuromarketing in Recruitment – to be decided
15:00 – 15:15 Pauze
15: 15 – 16:45 Clinics
16:45 – 17:00 Afsluiting
17:00 – 18:00 Netwerkborrel

Keynotes

Marketing the Candidate Journey - Marco Dalmeijer

Afgelopen jaar heeft Lidl Nederland besloten Employer Branding en Employee Engagement samen te voegen in één afdeling. Lidl is hiermee één van de eerste bedrijven in Nederland die beide disciplines samenvoegt. Door deze unieke combinatie is Lidl ultiem in staat om haar Employer Brand te managen. In zijn keynote neemt Marco je mee in hoe men bij Lidl tot deze combinatie gekomen is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn

Het keuzeproces van de kandidaat - Sonja Schröder

Brandchart deed een grootschalig onderzoek naar het keuzegedrag van mensen op de arbeidsmarkt. Het onderzoek opent de black box van keuzegedrag op de arbeidsmarkt en geeft antwoord op vragen als: ‘wat zijn triggers om te gaan solliciteren?’, ‘welke informatie heeft men nodig om daadwerkelijk te gaan solliciteren?’ en ‘hoe lang zit er tussen de intentie om te solliciteren en daadwerkelijke sollicitatie?’ Met andere woorden: hoe kun je als recruitment marketeer of recruiter maximaal inspelen op het gedrag van kandidaten die jij zoekt in de arbeidsmarkt. Sonja neemt je in haar keynote mee in de resultaten van dit unieke onderzoek.

Influencer Marketing in Recruitment – Roos van Vugt

Waarom worden influencers ingezet door merken? Wat maakt hun inzet succesvol en wat werkt nu echt niet? Deze vragen worden niet alleen door marketeers en brand managers gesteld, maar ook door recruiters. Roos van Vugt presenteert de belangrijkste conclusies uit een aantal influencers marketing cases. De conclusies worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden zodat men naar huis kan gaan met tips en trics die direct toepasbaar zijn om influencers op een effectieve manier in te zetten.

Neuromarketing in Recruitment – to be decided

Neuromarketing wordt binnen consumentenmarketing een steeds belangrijker instrument. Zo worden technieken als MRI scans en facial coding gebruikt om bijvoorbeeld campagnes te testen. Binnen recruitment beginnen de eerste organisaties nu ook met het toepassen van neuromarketing om bijvoorbeeld vacatures te testen. In deze keynote verkennen we de mogelijkheden die neuromarketing biedt op het gebied van bijvoorbeeld testen van vacatureteksten of pretesten van campagnes of beeldmateriaal. Neuromarketing gaat in de toekomst onherroepelijk deel uit maken van de gereedschapskist van de recruiter en de recruitment marketeer. Met deze keynote ben jij een van de eersten die kennis heeft van dit boeiende domein.

Clinics 1e sessies

De Candidate Experience Map - Marloes Peters

Journeys. We hebben het er al een tijdje over in recruitmentland. Candidate journeys, employee journeys, online- en offline journeys, en ga zo maar door. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over? Tijdens haar clinic legt Marloes dit populaire topic onder een vergrootglas. Ze pelt het af, maakt het concreet en zet samen met jou de eerste stappen voor het in kaart brengen van jouw Candidate Experience aan de hand van een praktisch template.

AMC plan in 1,5 uur - Bianca Roelandschap

Je hebt je Employee Value Propostion geformuleerd. Je weet dus precies waarom talent bij jou moet komen werken en niet bij de concurrent. Maar hoe zorg je er voor dat zij dit ook weten? Hoe vertaal je je EVP op de juiste manier naar een creatief concept, een arbeidsmarktcommunicatieplan, doelgroepcampagnes of een referralprogramma? Bianca neemt je mee in de stappen die je hiervoor moet doorlopen. Aan de hand van een door ons verzorgd template heb je aan het eind van deze clinic de basis van een AMC plan voor jouw organisatie opgezet.

Referral plan maken - Chantal van Kuyen

Nieuwe medewerkers werven via de mensen die al voor jou werken, ofwel: referral recruitment. Jouw eigen medewerkers beschikken over een waardevol netwerk en zij zullen alleen mensen voorstellen die in werkethiek overeenkomen met henzelf. Waardevolle medewerkers dragen dus goed talent voor. Daarnaast scheelt het je ook nog eens dure vacatureplaatsingen. Efficiënt en effectief dus. Chantal vertelt je in haar clinic, aan de hand van een praktisch template, hoe je referral recruitment van de grond krijgt binnen jouw organisatie.

PR als wervings- en branding tool - Marcel Brilman

Tijdens deze Clinic neemt Marcel Brilman je mee in het Meedenken en PR. Een weinig toegepaste, maar succesvolle combinatie waarmee veel bereikt kan worden. Je gaat met een andere bril kijken naar jouw organisatie en leert hoe en welke onderdelen je uit kunt lichten om free publicity te behalen. Tijdens de clinic ga je direct aan de slag voor jouw organisatie aan de hand van een door ons verzorgd PR template. Na deze sessie heb je gegarandeerd inspiratie en ideeën. Zo kun je direct aan de slag om low cost aandacht te genereren voor jouw organisatie en openstaande vacatures.

Events inzetten in werving - to be decided

Er zijn vele soorten events die je in kan zetten bij de werving van personeel: inhouse dagen, hackatons, pop-up stores en ga zo maar door. Maar waar moet je nou allemaal aan denken tijdens het organiseren van zo’n event? Van de voorbereiding en de dag zelf tot de evaluatie en de opvolging. Tijdens deze clinic vertellen we je alle ins en outs voor een succesvol event waarmee jij het maximale resultaat behaalt. Aan de hand van het event template organiseer jij straks ook het perfecte evenement!

Clinics 2e sessie

Google Analytics inrichten - Mike Lina

Welke kanalen zorgen voor het grootste aantal bezoekers? Waar haken potentiële kandidaten af? Zorgen je wervingscampagnes ook daadwerkelijk voor meer sollicitanten? Dit kun je inzichtelijk maken met behulp van Google Analytics. Tijdens deze clinic laat Mike je aan de hand van een google analytics template op pragmatische wijze zien hoe je Google Analytics inricht zodat je meer inzicht krijgt in het succes van jouw wervingsinspanningen.

How to: de perfecte recruitmentvideo - Niels van Dijk

Je ziet het steeds vaker: de inzet van video’s voor recruitment. Videovacatures, vloggende medewerkers, video testimonials en ga zo maar door. Maar hoe pak je dit aan? Tijdens zijn clinic neemt Niels je mee in het proces. Zo vertelt hij je onder andere hoe je een script schrijft, waar je tijdens het filmen op moet letten, hoe je video’s bewerkt én waar je deze uiteindelijk het beste kunt verspreiden. Bij deze clinic maak je gebruik van het script template.

Persona's maken - Sandor Snoeren

Persona’s zijn het fundament van een sterke arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Bij het maken van een persona is 1 ding belangrijk: je moet denken vanuit je doelgroep. Wat houdt de doelgroep bezig? Wat zijn hun wensen en behoeftes? Welke media gebruiken zij doorgaans? Tijdens deze clinic wordt je meegenomen in hoe je een persona maakt en maak je gebruik van het persona template wat je van ons krijgt.

Social media plan maken - To be decided

Social media kun je breed inzetten binnen recruitment. Zo kun je onder andere je Employer Brand communiceren, je vacatures posten en specifiek getargete advertenties plaatsen. Maar welke kanaal zet je in om jouw doelgroep te bereiken? En welke content deel je? Tijdens deze clinic wordt je meegenomen in het maken van een social media plan aan de hand van een door ons verzorgd template. Daarmee ben jij in staat social media effectief in te zetten bij het werven van kandidaten.

Een diversity plan - To be decided

Meer diversiteit is een doelstelling van steeds meer bedrijven. Maar hoe zorg jij er als recruiter voor dat het personeel dat jouw organisatie aantrekt voldoende divers is? Tijdens deze clinic gaan we hier op in aan de hand van het diversity plan template. Zo kun je direct aan de slag voor jouw organisatie!

Keynotes

 • Marco Dalmeijer
  Marco Dalmeijer Teamleader Employer Branding & Employee Engagement bij Lidl Nederland
  • Sonja Schröder
   Sonja Schröder Senior Consultant Arbeidsmarkt Intelligence bij Brandchart
   • Roos van Vugt
    Roos van Vugt Social Media Strateeg bij Merkwerker
    • To be decided
     To be decided

     Clinics

     • Bianca Roelandschap
      Bianca Roelandschap Interim Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie en Recruitment
      • Marloes Peters
       Marloes Peters Adviseur Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie a.i. bij VolkersWessels
       • Mike Lina
        Mike Lina Medior Analytics Consultant bij Endouble
        • Sandor Snoeren
         Sandor Snoeren Founder van Brandchart
         • Chantal van Kuyen
          Chantal van Kuyen Founder en Recruitment Marketingspecialist bij Employer Brander
          • Niels van Dijk
           Niels van Dijk Projectmanager Employer Branding bij Employer Brander
           • Marcel Brilman
            Marcel Brilman Recruitment Marketing en Employer Branding Consultant bij aanhetMerk
            • Later meer…
             Later meer…

             Partner worden van Brandchart live

             Brandchart biedt organisaties de mogelijkheid om partner te worden van Brandchart live. Wij kennen drie type partnerschips, namelijk zilver, goud en platinum. Ieder type kent zijn eigen voordelen, zodat jij zelf kunt besluiten wat het beste aansluit bij jouw wensen. Als partner van Brandchart live draag jij bij aan de professionalisering van Recruitment Marketing in Nederland! Ben je benieuwd naar onze partnermogelijkheden? Download dan de onderstaande factsheet.

             partnership
             partnershipmogelijkheden-brandchart-live
             Alle mogelijkheden op een A4
             Tot en met 1 maart

             Locatie

             Fort Voordorp
             Voordorpsedijk 28b
             3737 BK Groenekan (Utrecht)

             Kom je met de auto?

             Fort Voordorp is centraal gelegen aan de rand van Utrecht aan de A27 en beschikt over meer dan 400 gratis parkeerplaatsen. Dit maakt de locatie uitstekend bereikbaar met de auto. De routebeschrijving vind je op de site van Fort Voordorp.

             Kom je met het OV?

             Vanaf Utrecht Centraal pak je buslijn 77 en stap je uit bij Utrecht Veemarkt. Vanaf daar is het 10 minuten lopen  naar het Fort.

             Inschrijven

             Early bird korting

             Profiteer van onze early bird korting door je zo snel mogelijk in te schrijven voor Brandchart live. Hoe eerder jij je inschrijft, hoe meer korting je ontvangt. Wacht dus niet langer en schrijf je in voor het recruitment marketing event van het jaar!

             Tot en met 1 maart

             €275,-

             Tot en met 1 mei

             €325,-

             Vanaf 1 mei

             €395,-

             Bring a friend

             Omdat samen leuker is dan alleen krijg je 15% korting op het op dat moment geldende tarief wanneer je 3 of meer deelnemers tegelijk inschrijft. Zo kun je bijvoorbeeld jouw collega’s of mensen uit jouw netwerk meenemen. Deze korting geldt alleen als je iedereen tegelijk inschrijft. Wie neem jij mee?