Categorieën
Candidate experience Employer branding Jobmarketing

5 typen vacatures die je met behulp van campus recruitment kunt invullen

Campus recruitment is een belangrijk onderdeel van de strategie van veel organisaties. Vaak wordt deze strategie alleen gebruikt om traineeships en startersvacatures in te vullen. Hoewel dit een goede manier is om de juiste kandidaten te vinden, is het ook mogelijk om campus recruitment breder te trekken. In dit artikel geven we je 5 typen vacatures die je met behulp van campus recruitment kunt invullen.

1. Stageplekken

Stageplekken zijn een belangrijk onderdeel van campus recruitment. Door stageplekken niet vanuit een stagedesk maar vanuit de campus strategie te vullen, kun je stages ook gebruiken als begin van een campus ‘pipeline’ die uiteindelijk ook de kandidaten voor de traineeships en startersvacatures oplevert.

2. Werkstudenten

Werkstudenten zijn studenten die naast hun studie al wat werkervaring op kunnen doen in de vorm van een bijbaan. Door werkstudenten te werven via campus recruitment, kun je de trainees van morgen al vroegtijdig identificeren.

3. Afstudeerplekken

Afstudeerplekken zijn een ander type functie dat je goed via een campus strategie kunt invullen. Door afstudeerplekken te identificeren binnen de organisatie en deze te vullen met studenten, bouw je weer een schakel bij in je pipeline richting het traineeship en/of startersvacature.

4. Traineeships

Traineeships zijn een belangrijk onderdeel van campus recruitment. Door studenten al vroegtijdig te identificeren, kun je de beste studenten/starters voor de traineeship plekken selecteren.

5. Startersvacatures

Startersvacatures kunnen ook worden ingevuld met jouw campus strategie. Sommige doelgroepen (bijv. Techniek) wil je liever op een startersvacature laten starten dan op een heel traineeshipprogramma. Daarom is het belangrijk om ook deze vacatures in te vullen met studenten.

Door op bovenstaande wijze naar campus recruitment te kijken krijg je een integralere aanpak. Voordeel hiervan is dat je het meer strategisch kan aanpakken. Resultaten zijn dan vaak ook veel beter.

Wil jij ook starten met integraal campus recruitment voor jouw organisatie? Maak dan een concrete start door een inventarisatie te maken hoeveel vacatures je op jaarbasis hebt binnen de vijf typen vacatures en werk vanuit daar verder.

Wil je meer weten over campus recruitment? Volg dan ons webinar op 25 mei. Klik op de button, volg de webinar en leer campus recruitment opzetten in 4 stappen.