Campusonderzoek

Campusonderzoek

Zonder campusstrategie sta je 1-0 achter

Talentvolle starters worden steeds schaarser op de arbeidsmarkt, maar ze moeten in steeds grote getalen worden geworven. Vaak ontbreekt echter het inzicht in deze specifieke campusdoelgroep met als gevolg een inefficiënte wijze van het werven van starterstalent.

Hoe meer inzicht je hebt in jouw campusdoelgroep, hoe beter je in staat bent om het beste starterstalent aan te trekken voor jouw organisatie. Ga jij bijvoorbeeld elk jaar naar hetzelfde event omdat jouw voorganger hier al contacten had? Of gebruik je eigenlijk al jaren dezelfde kanalen? Wanneer je inzicht hebt in het oriëntatiegedrag van starters weet je zeker met welke activiteiten jij het beste starterstalent uit de markt kunt halen. Zo organiseer je nooit meer op een campusactiviteit “omdat dat vorig jaar ook kandidaten opleverde”, maar omdat je zeker weet dat je het beste talent binnen jouw campusdoelgroep hiermee bereikt. Wanneer je inzicht hebt, ben je beter in staat jouw werkgeversmerk goed op de campus neer te zetten. Als de campusdoelgroep niet weet wie jij als werkgever bent of slecht over jou als werkgever denkt, zal het beste starterstalent niet bij jou solliciteren.

Zonder goed doordachte campusstrategie verlies je dus altijd de strijd van jouw arbeidsmarktconcurrenten!

Het efficiënt en succesvol aantrekken van starterstalent

Hoe ziet jouw campusdoelgroep jou als werkgever? Wat vinden zij belangrijk in een baan en hoe oriënteren zij zich hierop? Op basis van diepgaand onderzoek, waarbij wij diverse onderzoeksmethoden combineren, komen wij tot haarscherpe inzichten in de verschillende campusdoelgroepen, gebaseerd op real-time data. In ons Campusonderzoek geven we je de antwoorden op alle vragen die jij hebt over jouw campusdoelgroep(en). Omdat wij geloven dat een IT-starter niet hetzelfde is al een Juridische starter doen wij onderzoek naar tien verschillende campusdoelgroepen:

  • Data Science
  • IT
  • Finance
  • Fiscaal
  • Science
  • Supply Chain & Operations
  • Engineering & Technology
  • Business
  • Commercie
  • Juridisch

Met ons Campusonderzoek geven we je alle handvaten die je nodig hebt om een succesvolle campusstrategie op te bouwen. Je weet niet alleen hoe je jouw campusdoelgroep het beste kunt bereiken, maar ook hoe je de boodschap het beste op jouw campusdoelgroep af kunt stemmen. Op basis van onze data-driven en toepasbare inzichten in jouw campusdoelgroep, de eigen organisatie en de concurrentie kun jij een slimme arbeidsmarktstrategie ontwikkelen.

Een slimme campusstrategie door toepasbare inzichten

Met ons Campusonderzoek ben je niet alleen in staat meer, maar ook beter starterstalent aan te trekken. Doordat je op een efficiëntere wijze het juiste starterstalent kunt werven, bespaar je zowel tijd als geld. Je kunt de inzichten niet alleen gebruiken bij het werven van jouw campusdoelgroep, maar ook om jouw werkgeversmerk onder starters te verbeteren. Zo zet je jouw werkgeverswerk aan de poort van de arbeidsmarkt meteen goed neer, waardoor je ook in de toekomst beter startertalent kunt werven.

Met ons Campusonderzoek maak je campus recruitment volwassen binnen jouw organisatie en behaal je een voorsprong op jouw arbeidsmarktconcurrenten.

Wil je meer weten over ons Campusonderzoek? Neem contact op met Femke Eeltink via 06 12676014 of stuur een mail naar femke@brandchart.nl.

Word binnen 30 minuten meegenomen door ons Campusonderzoek

Tijdens een online demo word je in maximaal 30 minuten, vanuit je eigen stoel, door een van onze consultants meegenomen door ons Campusonderzoek. We laten je zien hoe het onderzoek kan helpen bij jouw specifieke vraagstuk.

campusonderzoek-factsheet
Alle informatie op een A4