Candidate Experience onderzoek

Candidate Experience onderzoek

Zonder goede Candidate Experience werf je nooit het beste personeel

De Candidate Experience is de totale ervaring van een kandidaat vanaf het moment dat hij of zij besluit bij jou te solliciteren tot en met de afwijzing of het ondertekenen van het contract. Wanneer er wordt gekeken naar de Candidate Experience vergeten organisaties vaak te kijken naar de wervingsboodschap en de inzet van de diverse kanalen. Als je geen inzicht hebt in waarom kandidaten bij jou solliciteren en welke kanalen het effectiefst zijn, ben je niet in staat op de meest efficiënte wijze kandidaten te werven. Hierdoor heb je minder tijd om aandacht te besteden aan jouw sollicitanten en dit komt de Candidate Experience niet ten goede.

Wanneer de Candidate Experience overwegend als slecht wordt ervaren, zorgt dat ervoor dat kandidaten eerder afhaken tijdens het sollicitatieproces. Hierdoor ben je niet in staat het beste talent te verbinden aan jouw organisatie, want het beste talent haakt vaak als eerste af. Daarnaast heeft een slechte Candidate Experience een negatieve uitwerking op jouw imago als werkgever, aangezien kandidaten hun ervaringen delen met anderen. Een goede Candidate Experience is dus onmisbaar wanneer je het beste talent wilt aantrekken.

Hoe wordt het sollicitatieproces bij jouw organisatie ervaren?

Ons Candidate Experience onderzoek geeft je een diepgaand beeld van hoe kandidaten het sollicitatieproces bij jouw organisatie ervaren. We laten je niet alleen zien hoe jouw Candidate Experience scoort op de verschillende aspecten, maar ook welke aspecten het grootste verbeterpotentieel hebben.

Omdat de uiteindelijke uitslag van sollicitatieproces vaak van grote invloed is op de perceptie van de kandidaat zoomen wij in ons onderzoek in op de scores van de diverse aspecten per eindstatus. Door in te zoomen in de eindstatus van de kandidaten krijg je onder andere inzicht in welke aspecten een grote rol hebben gespeeld bij het afhaken van kandidaten. Omdat de Candidate Experience ook per doelgroep kan verschillen, gaan we ook hier dieper op in.

We gaan in ons onderzoek echter nog een stapje verder. We laten je namelijk ook het aantal sollicitanten en hires per kanaal zien waardoor je inzicht krijg in de hire ratio per kanaal. Hierdoor kun je de verschillende kanalen efficiënter inzetten. Ook geven we je inzicht in waarom kandidaten ervoor hebben gekozen om bij jou te solliciteren. Zo kun je jouw boodschap optimaal afstemmen op potentiële kandidaten.

Ons Candidate Experience Onderzoek geeft je toepasbare adviezen waardoor je het kunt gebruiken als nulpunt voor het verbeteren van de Candidate Experience. Je kunt het onderzoek echter ook gebruiken om periodiek na te gaan of de doorgevoerde verbeteringen ook daadwerkelijk het gewenste effect hebben gehad. Zo kun je het sollicitatieproces blijven optimaliseren!

De beste kandidaten met de optimale Candidate Experience

Met ons Candidate Experience onderzoek kun je direct aan de slag met het verbeteren van de Candidate Experience bij jouw organisatie. Een verbeterde Candidate Experience zal resulteren in een verminderd aantal kandidaten dat afhaakt tijdens het sollicitatieproces. Daarnaast zal een verbeterde Candidate Experience een positieve uitwerking hebben op jouw werkgeversimago, want net als negatieve ervaringen, worden ook positieve ervaringen gedeeld.

Met de inzichten uit ons onderzoek kun je de wervingsboodschap beter aan laten sluiten op de doelgroep. Hierdoor ben je in staat meer en beter passend talent aan te trekken. Dit verhoogt de efficiëntie van het sollicitatieproces. Ook ben je met ons onderzoek in staat de diverse kanalen efficiënter in te zetten. Hierdoor houd je meer tijd over om het sollicitatieproces de aandacht te geven die het daadwerkelijk nodig heeft.

Met ons Candidate Experience onderzoek werf je de beste kandidaten!

Wil je meer weten over ons Candidate Experience onderzoek? Neem contact op met Sonja Schröder via 06 12771736 of stuur een mail naar sonja@brandchart.nl.

Word binnen 30 minuten meegenomen door ons Candidate Experience onderzoek

Tijdens een online demo word je in maximaal 30 minuten, vanuit je eigen stoel, door een van onze consultants meegenomen door ons Candidate Experience onderzoek. We laten je zien hoe het onderzoek kan helpen bij jouw specifieke vraagstuk.

factsheet-candidate-experience-onderzoek
Alle informatie op een A4