Nu ook chatbots via WhatsApp mogelijk!

Nu ook chatbots via WhatsApp mogelijk!

In het recruitmentproces wordt er steeds meer gebruik gemaakt van chatbots. Vanaf nu is het ook mogelijk om een WhatsApp-chatbot in te zetten!

Maar dit kon toch al?!

Begin dit jaar lanceerde WhatsApp hun dienst Whatsapp Business. Met Whatapp Business werd het mogelijk om als organisatie een account aan te maken vanuit waar je kan whatsappen met bijvoorbeeld potentiële kandidaten. De automatisering van berichten via WhatsApp bleef toen echter nog beperkt tot het instellen van simpele welkomstberichten en het instellen van antwoorden op veelgestelde vragen die je vervolgens nog wel handmatig moest sturen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Met de introductie van een API (Application Programming Interface) kun je potentiële kandidaten vragen laten stellen via een WhatsApp-bericht en deze vervolgens automatisch laten beantwoorden. Zo heb je als kandidaat het idee dat je echt aan het chatten bent met een recruiter!

Maar dit is niet het enige waar je de API voor kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld via Whatsapp vergelijkbare vacatures sturen naar potentiële kandidaten of vragen of zij al gesolliciteerd hebben. Wil je het sollicitatieproces écht mobielvriendelijk maken, dan kun je zelfs iemand laten solliciteren via WhatsApp. Met de introductie van de API zijn de mogelijkheden eindeloos!

Te mooi om waar te zijn?

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar ook bij WhatsApp moet er geld in het laatje komen. Waar het gebruik van WhatsApp Business eerst gratis was, is dit met de komst van de API verleden tijd. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat organisaties selectief zijn in de berichten die zij sturen en zij WhatsApp niet gaan gebruiken als een gratis advertentieplatform. Stuurt een kandidaat jou een berichtje en reageer je binnen 24 uur op berichten? Dan is er niets aan de hand en betaal je helemaal niets. Wacht je langer dan 24 uur, dan gaat het je wel geld kosten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst en dan houden wij je op de hoogte!

Nieuws en updates

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

0