Employer Branding Consultancy

Echte oplossingen voor jouw employer branding uitdagingen

Hoe pak je Employer Branding aan?

Als werkgever voel je het aan alles; het is steeds lastiger om schaars talent binnen te halen. Je stelt jezelf de vraag hoe je hier op een structurele wijze een antwoord op kunt vinden. Middels een goede employer branding of recruitmentmarketingstrategie stel je voor langere tijd zeker dat je toptalent uit de arbeidsmarkt kunt blijven aantrekken. De vraag is echter hoe pak je dit aan. Employer branding is vaak een containerbegrip en het is lastig om een begin hiermee te maken. Brandchart ontwikkelde een zeer gestructureerde en succesvolle methode om employer branding succesvol te ontwikkelen als organisatie. Middels onze APC-methode helpen wij organisaties in drie stappen om employer branding op duurzame wijze te managen.

Analyseren

In de eerste essentiële stap maken we diverse analyses zowel van de externe arbeidsmarkt als van de organisatie zelf. Hierbij gebruiken we diverse onderzoekstechnieken zoals surveying, interviews en online analyse. Hierbij ligt een grote nadruk op de betrouwbaarheid van het onderzoek dat we doen; geen halve maatregelen dus.

Positioneren

In stap 2 gaan we op basis van de inzichten uit de onderzoeksfase de ultieme positie als werkgever bepalen. We doen dit uiteraard samen via workshops met alle belangrijke stakeholders uit de organisatie. Het resultaat uit deze workshops is een helder beschreven positionering. Indien gewenst kan er ook een briefing document voor een creatief bureau opgeleverd worden.

Communiceren

In stap 3 bepalen we hoe de in stap 2 gekozen positionering het best gecommuniceerd kan worden naar de arbeidsmarkt. Op basis van inzichten uit ons onderzoek in stap 1 en de mogelijkheden van de organisatie bepalen we welke kanalen, middelen en ‘tone of voice’ gebruikt kunnen gaan worden. Al deze zaken worden samengevat in een praktisch arbeidsmarkt communicatieplan inclusief adviezen voor de inzet van diverse leveranciers.

Download onze factsheet

Wil je meer weten over Employer Branding en hoe wij je kunnen helpen? Download dan nu onze factsheet.

Vrijblijvend Sparren!

Ook op zoek naar een no nonsense aanpak van employer branding, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze organisaties gingen jou voor

Sligro
0