Creatief werven: voorbeelden uit de praktijk

Creatief werven: voorbeeld uit de praktijk

In de steeds verder krapper wordende arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om het juiste personeel te werven. Recruitment marketing en creatief werven worden dan ook steeds belangrijker. In deze blog zetten we een aantal voorbeelden van creatief werven op een rijtje

Sollicitatiegesprek in een ambulance

Via een artikel van het AD kwamen we een leuk voorbeeld tegen van een creatieve wervingscampagne in de zorg. Wanneer je bij AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond solliciteert en uitgenodigd wordt op een sollicitatiegesprek, dan vindt het sollicitatiegesprek plaats in een ambulance. Is er sprake van een match en ga je aan de slag bij AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond? Dan krijg je een hotelovernachting cadeau zodat je alvast kennis kunt maken met jouw nieuwe werkomgeving!

Werken bij Jade

Niet alleen in de zorg, maar ook in andere branches en beroepsgroepen, wordt de werving steeds creatiever aangepakt. Zo kwam Opel dit jaar in het nieuws met hun wervingscampagne. Het doel van Opel was om meer vrouwelijke autoverkopers aan te trekken, aangezien slechts 4% van de huidige autoverkopers vrouw is. Het probleem was echter dat vrouwen vrijwel niet solliciteerde op de vacatures voor autoverkoper.

Als oplossing werd het fictieve bedrijf “Jade” bedacht. De advertentie kreeg een andere look & feel, maar inhoudelijk was de vacature hetzelfde. Het resultaat? De campagne voor “Jade” leverde binnen twee weken 41 vrouwelijke sollicitanten ten opzichte van 8 vrouwelijke sollicitanten voor de Opel-vacature. Een geslaagde wervingscampagne dus!

Picnic Academy

Ook voor het werven van deeltijdmedewerkers worden steeds creatievere wervingscampagnes bedacht. Zo heeft Picnic momenteel een campagne om nieuwe Runners te werven. Door middel van een humoristische video, waarin je coach Nick een dag volgt op de Picnic Academy, wilt Picnic jonge en flexibele medewerkers aantrekken.

Uit deze voorbeelden blijkt dat steeds meer organisaties zich bezighouden met creatief werven. Ben jij de laatste tijd nog creatieve wervingscampagnes tegengekomen?

Nieuws en updates

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

0