Diversity is key, maar hoe kan arbeidsmarktcommunicatie diversiteit stimuleren?

Diversity is key, maar hoe kan arbeidsmarktcommunicatie diversiteit stimuleren?

Download onze whitepaper om te weten hoe arbeidsmarktcommunicatie diversiteit kan stimuleren

Na veel wetenschappelijk onderzoek staat een ding als een huis; een divers personeelsbestand zorgt voor betere organisatieresultaten. Een goede verhouding in geslacht, leeftijd en afkomst zorgt voor objectiviteit, nieuwe inzichten en goede ideeën. Ook binnen veel organisaties staat diversiteit hoog op de agenda’s, bijvoorbeeld door quota’s in te voeren of diversiteit mee te nemen in de arbeidsmarktcommunicatie. In deze blog zullen wij ingaan op de verschillen tussen Nederlanders en andere culturen en hoe dit ingezet kan worden in de werving van nieuw (cultureel) talent.

In totaal hebben wij 5458 respondenten naar de culturele achtergrond gevraagd. Van deze respondenten heeft 9% een niet westerse culturele achtergrond en 7% een westerse achtergrond. Deze culturele verdeling komt ongeveer overeen met de data van het CBS. Al deze respondenten is gevraagd wat zij de vijf belangrijkste workdrivers vinden bij de zoektocht naar de volgende baan.

Download jouw whitepaper via het formulier onder aan deze pagina.

Wil jij weten hoe de jouw doelgroepen over jouw werkgeversmerk denken ? Dan is onze tool Imago Tracker wellicht iets voor jou! Lees hier meer over Imago Tracker en vraag, geheel vrijblijvend, een demo aan!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:

imago-tracker-header

Imago Tracker

Realtime inzicht in jouw arbeidsmarktimago. Een effectieve arbeidsmarktstrategie aan de hand van realtime inzicht in jouw arbeidsmarktimago.

academy-home

brandchart academy

Ontwikkel jezelf als recruitment of employer branding professional. wij hebben een opleiding of training die bij jou past.

home-maatwerk

Onderzoek

Diepgaande inzichten in jouw employer brand en arbeidsmarkt doelgroepen.

e-mail marketing
0