Employer Branding & Recruitment Marketing Consultancy

Echte oplossingen voor jouw employer branding uitdagingen

Wij helpen organisaties met het optimaal inrichten van employer branding en recruitment marketing. Dit doen wij al meer dan 10 jaar vanuit een duidelijke visie op employer branding en recruitment marketing en met de ambitie om het vak te ondersteunen en te doen laten groeien.

Opdrachtgevers slimmer maken, dat is ons uitgangspunt. Alles in onze consultancytrajecten staat dan ook in het teken van het op een efficiënte wijze overdragen van kennis. Dit doen wij altijd op een resultaatgerichte en praktische wijze. Zo hebben wij de afgelopen jaren tientallen organisatie ‘s, zoals DHL, Essent, ABN AMRO en JUMBO, geholpen om het maximale uit employer branding en recruitment marketing te halen!

Onze werkwijze

Als basis van onze consultancypraktijk hebben wij een succesvolle methodiek ontwikkeld die garant staat voor een gedegen aanpak van employer branding en recruitment marketinguitdagingen. Deze methodiek bestaat uit drie verschillende fases, namelijk: analyse, ontwerp en implementatie. Het is zowel mogelijk om alle drie de fases te doorlopen als slechts een deel van de fases.

Analyse

Tijdens de analysefase lichten wij, aan de hand van het employer branding model, de gehele employer branding functie, of delen hiervan, door. Dit doen we door de diverse onderdelen van employer branding te auditen en de resultaten hiervan samen te brengen in een heldere en praktisch toepasbare rapportage.

Ontwerp

In de ontwerpfase helpen wij jou, middels een aantal design workshops, om de uitkomsten van de analysefase te vertalen naar een concreet ontwerp. Tijdens een design workshops wordt er samen met diverse stakeholders gewerkt aan het ontwerp. Dit zorgt voor extra draagvlak binnen de organisatie met als resultaat een concreet ontwerp waar iedereen achter staat.

Implementatie

In deze fase ondersteunen wij jou bij het implementeren van het ontwerp. Dit doen wij aan de hand van een roadmap waarin de verschillende onderwerpen worden vertaald in projecten. Je wordt geholpen door de inzet van een consultant die ‘on demand’ of een vast aantal dagdelen per week beschikbaar is om te helpen met het doorvoeren van de verbeteringen.

Je kunt een consultancytraject doorlopen voor het gehele employer branding stratagie of voor losse deelgebieden binnen employer branding. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van deelgebieden waarmee wij jou kunnen helpen:

  • Employer Branding
  • Doelgroepmarketing
  • Jobmarketing
  • Candidate Experience
  • Candidate Relationship Management
  • Employee Relationship Management

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met jouw employer branding uitdagingen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op! We komen graag eens langs om een keer te sparren.

Onze consultants

sandor-member
Sandor Snoeren

Sandor is founder van Brandchart en is een echte specialist op het gebied van recruitment. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen het recruitmentvak en heeft als Recruitment Manager gewerkt bij onder andere Rabobank en Eneco.

Monique ten Buur

Monique helpt organisaties bij het opzetten en verbeteren van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Ze heeft ruim 10 jaar ervaring opgedaan binnen het recruitmentvak bij onder andere H&M, A.S. Watson Benelux, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Vitae.

monique-ten-buur
bianca-roelandschap
Bianca Roelandschap

Bianca ondersteunt organisaties bij hun arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentvraagstukken. Van strategische onderwerpen zoals het ontwikkelen van arbeidsmartkcommunicatieproposities en employer branding tot jobmarketing. Zij doet dit al meer dan 12 jaar voor verschillende organisaties zoals Rijkswaterstaat, Tempo Team en VGZ.

dhl_rgb

“De consultant van Brandchart combineerde een excellente, datagedreven manier van denken met een betrokken en persoonlijke manier van samenwerken. Oplossingen waren maatwerk voor DHL en de sterke onderbouwing maakte het makkelijk om oplossingen intern te onderbouwen en verkopen.”

Frank de Koning – Manager Recruitment

Deze organisaties gingen jou voor