Wie zijn de favoriete werkgevers en wat maakt hen zo populair?

Wie zijn de favoriete werkgevers en wat maakt hen zo populair?

De favoriete werkgeverslijstjes vliegen ons om de oren, maar wat maakt een favoriete werkgever nu zo goed? Waarom willen zoveel werknemers daar werken? In dit nieuwsbericht zullen wij toelichten wie de favoriete werkgevers zijn en wat de positieve associaties bij deze werkgevers zijn. Deze informatie kan gebruikt worden bij het verder optimaliseren van jouw eigen werkgeversmerk.

De onbetwiste nummer 1 is de Rijksoverheid

Ieder kwartaal voeren wij een imago onderzoek uit naar de ± 250 grootste werkgevers van Nederland (N=12.000). In dit onderzoek vragen wij top of mind uit bij welke werkgevers zij het liefste zouden willen werken. De onbetwiste nummer 1 is de Rijksoverheid, maar liefst 7,3% van de respondenten heeft aangegeven bij de Rijksoverheid te willen werken. Nummer 2 zijn de gemeente in Nederland. De top 5 wordt aangevuld met Shell, KLM en Philips. Net als de top 5 bestaat ook de rest van de top 10 voornamelijk uit de grotere en van oorsprong Nederlandse organisaties. Wanneer we kijken wat de top 10 succesvol maakt als werkgever, dan zien we dat onderstaande workdrivers het meeste belangrijk zijn:

Download onder in het formulier onze infographic met de Top 10 Favoriete werkgevers 2019!

Wil jij weten hoe jouw doelgroepen over jouw werkgeversmerk denken? Dan is onze tool Imago Tracker wellicht iets voor jou! Lees hier meer over Imago Tracker en vraag, geheel vrijblijvend, een demo aan!

Wil jij weten hoe de jouw doelgroepen over jouw werkgeversmerk denken ?
Dan is onze tool Imago Tracker wellicht iets voor jou! Lees hier meer over Imago Tracker en vraag, geheel vrijblijvend, een demo aan!

dit vind je misschien ook interessant:

home-tools

Tools

Onze tools geven je inzichten die je direct kunt toepassen op het verbeteren van jouw arbeidsmarktcommunicatie.

academy-home

brandchart academy

Of je nu start als recruitment (marketing) professional of al een aantal jaar ervaring hebt, wij bieden altijd een opleiding of training die bij jou past.

home-maatwerk

Doelgroeponderzoek?

Door de combinatie van verschillende onderzoeksmethoden vinden wij het juiste antwoord op jouw onderzoeksvraag.

consultancy-header

Employer branding

Onze zeer gestructureerde en succesvolle methode om employer branding te managen als organisatie. Wij bieden je no-nonsense aanpak van employer branding.

0