Favorite Employer Awards 2018

Favorite Employer Awards 2018

Dinsdag 22 mei was het zover: de uitreiking van de Favorite Employer Awards 2018! Tijdens de eerste editie van Brandchart live in DeFabrique te Utrecht werd het recruitment marketing programma afgesloten met de bekendmaking van de favoriete werkgevers onder studenten.

Jaarlijks voert Brandchart een grootschalig onderzoek uit onder Nederlandse studenten (N in 2018 = 7325). Dit onderzoek is uitgevoerd onder 10 verschillende doelgroepen; o.a. IT, Techniek en Data Science. Aan elke doelgroep wordt, naast aspecten zoals drijfveren voor werk, oriëntatiegedrag en campusactiviteiten, ook het imago van ruim 50 tot 70 werkgevers uitgevraagd. Het bepalen van de werkgevers per doelgroep is gedaan aan de hand van de grootte van het bedrijf in aantal medewerkers en omzet, rekening houdend met dat de studenten van de betreffende doelgroep daar na zijn/haar studie terecht kan voor een startersfunctie of traineeship. De graadmeter voor wie de meest favoriete werkgever is volgens de studenten is de vraag “Bij welke organisatie wil jij na je studie het liefst gaan werken?”.

Favorite Employer of 2018 is…

Heineken!

Niet alleen de overall winnaar heeft een award mogen ontvangen, maar ook de nummers 1 van de 10 verschillende doelgroepen hebben een award ontvangen.

#1 in Techniek Tesla
#1 in Business KLM
#1 in IT Microsoft
#1 in Finance PwC
#1 in Commercie Heineken
#1 in Juridisch Loyens & Loeff
#1 in Science Rijksoverheid
#1 in Supply Chain Coolblue
#1 in Data Science KLM
#1 in Fiscaal Belastingdienst

Opvallend zijn niet zo zeer de welverdiende winnaars zelf, maar de redenen waarom zij winnaar zijn geworden. Elke studentendoelgroep gaf zeer verschillende redenen op waarom zij graag bij de #1 zouden willen werken. Zo wordt Tesla vooruitstrevend bevonden, biedt de Rijksverheid een goede work-life balance en is Heineken een marktleider met creatieve inslag en veel mogelijkheden voor starters. Iedereen in de zaal kon beamen dat elke doelgroep zo zijn eigen finger print heeft en dat doelgroepmarketing essentieel is om deze doelgroepen aan je organisatie te binden.

Wil jij dat jouw organisatie volgend jaar op #1 staat? Zorg met betrouwbare data voor een unieke en passende campus strategie voor jouw doelgroepen en wie weet sta jij hier volgend jaar!

Nieuws en updates

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

0