Het gebruik van social media onder starters

Het gebruik van social media onder starters

Linkedin en Youtube naderen Facebook

Social media zijn een belangrijk onderdeel van elke campusstrategie. In 2017 hebben wij een groot onderzoek (N = 2385) gedaan naar gebruik van social media van hbo en wo studenten en starters. Hierbij is gefocust op de studierichtingen die schaarste in de markt laten zien namelijk IT, Techniek, Finance en Fiscale studierichtingen.

Lichte afname Facebook gebruik

In vergelijking tot voorgaande jaren neemt het gebruik van Facebook licht af. Waar dit andere jaren rond de 93% zat is het nu gedaald naar 87%. Facebook blijft echter het kanaal om starters te bereiken mede omdat 72% van de doelgroep dit medium minimaal 1 keer per dag gebruikt.

Gebruik social media onder starters

Het gebruik Linkedin stijgt

Het gebruik van Linkedin door studenten en starters blijft toenemen. Deze toename maakt het steeds meer mogelijk om naast het posten van startersvacatures ook starters actief via Linkedin te gaan sourcen. Daarnaast zien we dat de meeste studenten in jaar 3, en vaak al eerder, een Linkedin profiel aanmaken. Hierdoor is het steeds meer mogelijk om op een efficiënte manier een talentpool van potentiële kandidaten, vroeg in een studie op te bouwen.

Youtube in opmars

Youtube is qua gebruik onder de specifiek onderzochte doelgroepen bezig met een interessante opmars. Qua gebruik zitten zij inmiddels op het niveau van Linkedin, alleen is het dagelijks gebruik hoger. Hiermee vormt Youtube een aantrekkelijk kanaal voor campusbranding mede door de groeiende voorkeur van millennials om via beeld in plaats van tekst te communiceren.

Twitter sterft uit

Twitter zet haar daling qua gebruik verder door onder studenten enstarters. Inmiddels is zij op een gebruiksniveau waarbij er feitelijk geen plaats in de social media mix voor studenten en starters is.

Nieuws en updates

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd hoe je jouw campusdoelgroep het beste kunt bereiken? Lees hoe ons Campusonderzoek je hierbij kunt helpen!

0