Candidate Experience Onderzoek

SUCCESVOL de candidate journey managen

Talent journey model
CAMPUS
ARBEIDSMARKT
ORGANISATIE

De candidate experience vormt de eerste indruk van mensen in de arbeidsmarkt met je als werkgever. Is deze indruk slecht dan krijg je onherroepelijk last van verlies van kandidaten, reputatieschade en omzetverlies. De candidate experience managen is dus geen luxe maar een noodzaak voor organisaties.

Het managen van de candidate experience begint altijd met het inzicht krijgen in hoe deze nu ervaren wordt door (potentiele) kandidaten. Brandchart ontwikkelde een zeer betrouwbaar en toepasbaar onderzoek die haarscherp in beeld brengt waar het goed en minder goed gaat in de candidate experience. Met inzichten uit het candidate experience onderzoek krijg je hier grip op en kun je deze gaan verbeteren.

Onze Methode

Briefing sessie

In de briefing sessie bepalen we samen exact de opzet van het onderzoek. Ook bepalen we welke maatwerkvragen je graag opgenomen ziet in het onderzoek

Surveying

In deze stap zetten wij een door Brandchart ontwikkelde en gevalideerde survey in die we uitzetten onder de in de briefing bepaalde doelgroepen.

Interviews

Middels enkele interviews onder een representatief deel van de sollicitanten brengen we verder verdieping aan binnen de resultaten vanuit de survey.

Analyse en rapportage

Naar aanleiding van de resultaten uit de survey en interviews maakt een consultant van Brandchart een uitgebreide analyse. Deze analyse wordt door de consultant in een overzichtelijk en toepasbaar rapport weergegeven.

Presentatie/workshop

Na afronding van het onderzoek en rapportage geeft de consultant van Brandchart een presentatie of een workshop om de stap inzichten uit het onderzoek naar het toepassen ervan zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het resultaat

Wanneer het onderzoek is afgerond ontvang je een laagdrempelig en direct toepasbaar rapport. In dit rapport staan de volgende onderdelen:

Candidate Promotor Score

Welk deel van de sollicitanten heeft een positieve en wel deel een minder positieve overall ervaring gehad tijdens de gehele candidate experience?

Touchpoint Scores

Hoe scoor je op de verschillende individuele touchpoints (bijv. kwaliteit interview of ontvangst op locatie) van de gehele candidate experience? Welke touchpoints hebben de meeste invloed op de Candidate Promotor Score?

Wervingsanalyse

Waarom solliciteren kandidaten bij je organisatie en via welke kanalen doen ze dat? Wat is de effectiviteit van de inzet van kanalen en vacature en doelgroep teksten?

Open feedback

Welke open feedback en tips & tricks willen sollicitanten jou als organisatie meegeven met betrekking tot de candidate experience?

Meer weten over onze candidate experience onderzoeken dan komen we uiteraard graag bij je langs of bellen we even. Gebruik het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina en dan nemen we snel contact met je op. Je kunt ook de factsheet over ons candidate experience onderzoek onder aan deze pagina downloaden.

Stel ons jouw vraag!

Benieuwd wat ons Candidate Experience Onderzoek voor je kan betekenen? Stel ons dan, geheel vrijblijvend, je onderzoeksvraag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze organisaties gingen je voor