Het arbeidsmarkt imago onderzoek voor regionale overheden

Benchmark arbeidsmarkt onderzoek Provinciën, Gemeenten en Waterschappen

Als regionale overheidsorganisatie heb je vaak een aantal uitdagingen op de arbeidsmarkt. Zo heb je vaak een grote vraag naar nieuwe medewerkers als gevolg van bijvoorbeeld vergrijzing. Tegelijkertijd worstelen veel regionale overheidsorganisaties met hun imago op de arbeidsmarkt. Het is daarom van belang om het werkgeversmerk van de eigen organisatie actief te managen. Dit actief managen begint bij het inzicht krijgen in wat het huidige arbeidsmarktimago is. Om regionale overheidsorganisaties te helpen houdt Brandchart een groot arbeidsmarkt imago onderzoek speciaal voor provinciën, gemeenten en waterschappen.

    Hoe doen we het onderzoek?

Brandchart heeft ruim ervaring met het doen van arbeidsmarkt imago onderzoek. Via een eigen ontwikkelde methodiek brengen wij middels surveying haarscherp het arbeidsmarkt imago van de deelnemers in kaart. Hierbij staat betrouwbaarheid en toepasbaarheid van de data voorop.

Het onderzoek wordt afgenomen binnen een voor de deelnemende overheidsorganisatie relevante regio, waarbij alleen de relevante doelgroepen voor een provincie, gemeente of waterschap relevante doelgroepen worden betrokken.

    Het resultaat

Deelnemende organisaties ontvangen naar aanleiding van het onderzoek een uitgebreid en leesbaar rapport met betrekking tot hun arbeidsmarktimago. Daarnaast zullen de resultaten gepresenteerd worden middels een online presentatie. De volgende onderdelen maken deel uit van het rapport:

Bekendheid en voorkeur
Welk percentage van het onderzochte deel van de arbeidsmarkt is bekend met jouw organisatie als werkgever? Welk percentage van het onderzochte onderdeel van de arbeidsmarkt heeft een voorkeur voor jouw organisatie als werkgever?

Geholpen en ongeholpen associatieprofiel
Met welke open associaties associeert het onderzochte onderdeel van de arbeidsmarkt jou als werkgever (zowel in positieve als negatieve zin). Vergelijk of deze associaties overeen komen met wat de doelgroep belangrijk vindt in werk en werkgeverschap.

Benchmark
Krijg inzicht hoe jouw employer brand staat ten opzichte van andere regionale overheidsorganisaties. Krijg inzicht in verschillen op het gebied van bekendheid, voorkeur en associaties.

Training Employer branding

Als Brandchart vinden wij het uiteraard belangrijk dat je het meeste waarde haalt uit het imago onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek krijgen gratis toegang tot dé online training op het gebied van employer branding. Op deze wijze krijg je niet alleen inzicht in jouw arbeidsmarkt imago, maar weet je ook meteen hoe je deze verder kunt versterken.

Word jij de meest favoriete organisatie van 2021 binnen de overheid?

Op basis van het uitgevoerde onderzoek reikt Brandchart awards uit voor de meest favoriete provincie, gemeente of waterschap van Nederland. Tijdens het feestelijke event worden de awards uitgereikt. Daarnaast wordt er actief aandacht besteed aan de awards via (social) media. Op deze wijze draag de award bij aan het verder versterken van het arbeidsmarkt imago van de deelnemende overheidsorganisaties.

Deelnemende organisaties

Interesse om deel te nemen?

Graag vertellen we je alles over dit arbeidsmarkt imago onderzoek voor regionale overheden. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

0