Werkgeversimago onderzoek voor regionale overheden

Krijg inzicht in jouw positie op de arbeidsmarkt

Als regionale overheidsorganisatie heb je een aantal uitdagingen op de arbeidsmarkt. Zo heb je vaak een grote vraag naar nieuwe medewerkers als gevolg van bijvoorbeeld vergrijzing. Tegelijkertijd worstelen veel regionale overheidsorganisaties met hun imago op de arbeidsmarkt. Het is daarom van belang om het werkgeversmerk van de eigen organisatie actief te managen. Dit actief managen begint bij het inzicht krijgen in wat het huidige werkgeversimago is. Om regionale overheidsorganisaties te helpen houdt Brandchart een groot werkgeversimago onderzoek speciaal voor provinciën, gemeenten en waterschappen.

Het resultaat

Deelnemende organisaties ontvangen naar aanleiding van het onderzoek een uitgebreid en leesbaar rapport met betrekking tot hun werkgeversimago. Daarnaast zullen de resultaten gepresenteerd worden middels een (online) presentatie. De volgende onderdelen maken deel uit van het rapport:

Bekendheid en voorkeur
Welk percentage van het onderzochte deel van de arbeidsmarkt is bekend met jouw organisatie als werkgever? Welk percentage van het onderzochte onderdeel van de arbeidsmarkt heeft een voorkeur voor jouw organisatie als werkgever?

Geholpen en ongeholpen associatieprofiel
Met welke open associaties associeert het onderzochte onderdeel van de arbeidsmarkt jou als werkgever (zowel in positieve als negatieve zin). Vergelijk of deze associaties overeen komen met wat de doelgroep belangrijk vindt in werk en werkgeverschap.

Benchmark
Krijg inzicht hoe jouw employer brand staat ten opzichte van andere regionale overheidsorganisaties. Krijg inzicht in verschillen op het gebied van bekendheid, voorkeur en associaties.

Kennis event en meest favoriete overheidswerkgever

Op basis van het uitgevoerde onderzoek reikt Brandchart awards uit voor de meest favoriete provincie, gemeente of waterschap van Nederland. Tijdens het event wordt er kennis gedeeld door inspirerende sprekers en is er veel ruimte om te netwerken. Op deze wijze draagt het event bij aan het verder versterken van het werkgeversimago van de deelnemende overheidsorganisaties.

Training Employer branding

Als Brandchart vinden wij het uiteraard belangrijk dat je het meeste waarde haalt uit het werkgeversimago onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek krijgen gratis toegang tot dé online training op het gebied van employer branding. Op deze wijze krijg je niet alleen inzicht in jouw werkgeversimago, maar weet je ook meteen hoe je deze verder kunt versterken.

Waarom een werkgeversimago onderzoek?

Door inzichten in de bekendheid en voorkeur van het werkgeversmerk weet je waar jouw organisatie in de arbeidsmarkt staat. Dit is het startpunt voor het inrichten/optimaliseren van jouw recruitment marketing strategie. Hiermee weet je op lange termijn meer en betere kandidaten te werven voor jouw organisatie.

Hoe doen we het onderzoek?

Brandchart heeft ruim ervaring met het doen van werkgeversimago onderzoek. Via een eigen ontwikkelde methodiek brengen wij door surveying haarscherp het werkgeversimago van jouw organisatie in kaart. Hierbij staat betrouwbaarheid en toepasbaarheid van de data voorop.

Het onderzoek wordt afgenomen binnen de regio’s en onder de doelgroepen die voor de deelnemende overheidsorganisaties relevant zijn.

Wil je meer weten?

Graag vertellen we je alles over dit werkgeversimago onderzoek voor regionale overheden. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

0