Personeel werven met vacatures op Facebook

Personeel werven met vacatures op Facebook

Eerder werd Facebook Jobs al gelanceerd in de Verenigde Staten en sinds kort kun je ook in Nederland gebruikt maken van de dienst. Hiermee plaats je gratis vacatures op Facebook. Benieuwd hoe het werkt? Dat lees je in deze blog!

Een aantal simpele stappen

Het plaatsen van een vacature op Facebook is simpel. Dit doe je via de Publicatietool van de bedrijfspagina van jouw organisatie. Hier vind je sinds kort de optie voor het plaatsen van vacatures. Wanneer je op “+ Nieuwe vacature” klikt kun je in een paar simpele stappen jouw vacature plaatsen op Facebook!

Naast ruimte voor gegevens zoals functietitel, salaris, type baan en locatie, heb je de ruimte voor een uitgebreide functieomschrijving en heb je de optie om vragen te stellen aan de sollicitant. Ook kun je een e-mailadres invullen waarop je de sollicitaties ontvangt. Wanneer je dit hebt ingevuld kun je jouw vacature publiceren!

Maar waar is mijn vacature dan te zien?

Wanneer je jouw vacature hebt gepubliceerd verschijnt deze onder andere op de tijdlijn van mensen die jouw pagina geliked hebben. Je kunt jouw vacature echter ook nog op andere plaatsen terugvinden zoals via de nieuwe bladwijzer Vacatures en de Marketplace.

Eenvoudig inzicht in sollicitanten

Als werkzoekende kun je via Facebook gemakkelijk solliciteren op de vacatures. Wanneer je wilt solliciteren, verschijnt er een sollicitatieformulier. Op basis van jouw profiel vult Facebook hier automatisch jouw persoonlijke gegevens in. Je kunt zelf zaken uit dit formulier verwijderen of relevante items toevoegen. Heeft er iemand gesolliciteerd? Dan ontvang je hiervan een melding op het door jouw opgegeven e-mailadres. Ook vind je alle sollicitaties terug bij de Publicatietools van jouw bedrijfspagina. Hier kun je tevens bijhouden wat de status is van het proces (zoals bijvoorbeeld: contact opgenomen, gesprek gepland en afgewezen) en kun je contact opnemen met de sollicitant.

What’s in it for Facebook?

Ondanks dat het plaatsen van vacatures op Facebook gratis is, moet Facebook toch ook ergens geld mee verdienen. Je kunt je vacatures, net als andere berichten op Facebook, betaald promoten om ze een boost te geven. Wil je een specifieke doelgroep targeten voor jouw vacature? Dan moet je ook hiervoor betalen. Je kunt dan targeten op bijvoorbeeld werk, locatie, werk en ervaring.

Nieuws en updates

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

0