Het sollicitatiemenu: dat is pas lekker solliciteren!

Het sollicitatiemenu: dat is pas lekker solliciteren!

In het kader van creatief werven kwam vorige week weer een mooi voorbeeld voorbij: het sollicitatiemenu van McDonald’s! Want wat is er nou leuker dan een sollicitatiegesprek onder het genot van een burger, frisdrank en franse frietjes?

Een burger, frisdrank, frietjes en de manager

Om talentvolle hulpkrachten te werven bedacht McDonald’s het sollicitatiemenu. Ging je op 29 en 30 september naar de McDonald’s, dan was dit speciale menu beschikbaar. Bestelde je het sollicitatiemenu, dan kreeg je deze van McDonald’s cadeau. Dit menu bestond uit een burger, frisdrank, franse frietjes en een gesprek met de manager. Naar eigen zeggen is dat pas echt lekker solliciteren!

De doelgroep hoefde niet te solliciteren of zich aan te melden voor het sollicitatiemenu, maar hoefde enkel langs te komen voor een gesprekje met de manager. Deze laagdrempelige manier van solliciteren past natuurlijk perfect bij de doelgroep. Daarnaast tagde de doelgroep elkaar massaal onder het Facebookbericht om samen te genieten van het sollicitatiemenu!

Wil jij op de hoogte blijven van creatieve wervingscampagnes of over andere recruitmentgerelateerde onderwerpen? Schrijf je dan in voor onze maillijst!

Nieuws en updates

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

0