Doelgroep onderzoek

Het werven van belangrijke doelgroepen is altijd uitdagend. Je wil vacatures niet te lang open laten staan en bent op zoek naar hoe je hier grip op krijgt.

Met doelgroep onderzoek maken we doelgroepen volledig transparant. Ontwikkel slimme wervingsstrategieën, vul vacatures sneller in met de beste kandidaten.

Ben jij klaar om werving inzicht gedreven aan te pakken?

Naast ons interne onderzoek hebben wij het doelgroepen onderzoek gebruikt als basis voor onze Werknemersbelofte (Employer Value Proposition). Het heeft ons inzichten gegeven die wij hebben meegenomen in onze employer branding en recruitmentstrategie.”

Vishal Gainda

Recruiter

icon

Voor de beste werkgeversboodschap

Ken jouw specifieke doelgroep van binnen en van buiten door diepgaande inzichten in deze doelgroep.

icon

Voor een hoger bereik

Zorg dat jij de doelgroep echt weet te raken doordat jij weet wat de doelgroep belangrijk vindt.

icon

Voor lagere mediakosten

Zet alleen effectieve mediakanalen in met de hoogste clicks en bespaar op je mediabudget.

Demografisch profiel

Alle inzichten over de samenstelling van de doelgroep zoals o.a. doelgroep grootte, man/vrouw verhouding, opleidingsachtergrond en regionale spreiding.

Media en communicatieprofiel

Compleet inzicht in het mediagedrag van een doelgroep zoals in het oriëntatiegedrag, social media gebruik, algemeen mediagedrag en voorkeuren voor vaksites en vakevents. Daarnaast ook inzicht in de communicatievoorkeuren van de doelgroep zoals de tone of voice, karaktereigenschappen en soorten communicatiemiddelen (video vs. tekst).

Werkprofiel

Compleet inzicht in wat de doelgroep belangrijk vindt in werk en werkgeverschap maar ook reisbereidheid, verhouding passief/actief op zoek naar een baan en werkfrustraties.

Concurrentieprofiel

Inzicht in wie de belangrijkste arbeidsmarktconcurrenten zijn en op welke wijze zij zich profileren op de arbeidsmarkt zoals bijvoorbeeld inzicht in welke USP’s de concurrentie gebruikt.

De hoogste standaarden voor onderzoek

De kwaliteit van ons onderzoek staat bij ons op nummer één. Met alles wat wij doen nemen we de betrouwbaarheid en validiteit van onze data in acht. Wij doen wat we zeggen en zeggen wat wij doen. Zo leveren wij zowel toepasbare als betrouwbare data.

Alle inzichten zijn voorzien van een maatwerkadvies specifiek voor de opdrachtgever.

Wij voeren ook internationaal onderzoek uit.

Op basis van een kritische intake weet Brandchart een kwalitatief én relevant onderzoek op te tuigen dat rekening houdt met de context van onze organisatie.”

Sophie Grandia

Adviseur Arbeidsmarkt Marketing bij Achmea

Benieuwd hoe doelgroep onderzoek jouw organisatie laat groeien?

Gino Ammerlaan

Accountmanager

Tevreden samenwerkingen met