Intern Employer Brand onderzoek

Succes als werkgever begint altijd intern. Hoe kijken medewerkers nu écht tegen de organisatie aan als werkgever? Hoe ervaren zij cultuur, werkgeverschap en purpose van de organisatie? Met een intern employer brand onderzoek krijg je een diepgaand inzicht in hoe medewerkers het ‘employer brand’ van de organisatie ervaren. Deze inzichten kunnen ingezet worden om een succesvolle employer branding strategie op te zetten maar ook hoe medewerkers beter behouden kunnen worden.

icon

Voor een succesvol employer brand

Een lang houdbare employer branding strategie dankzij een sterke basis vanuit inzichten uit onderzoek

icon

Voor een beter behoud van medewerkers

Door betere inzichten in ‘bindfactoren’ blijven medewerkers langer binnen de organisatie

icon

Voor een sterker intern draagvlak

Door een ‘inzicht gedreven’ strategie krijg je stakeholders mee in de beste employer brand keuzes voor de organisatie

De start

Elk intern employer brand onderzoek starten we met een kick off sessie. In deze sessie bepalen we exact het doel en de scope van het onderzoek inclusief eventuele maatwerkvragen. Naar aanleiding van de kick off sessie maakt een consultant een efficiënte projectplanning en starten we het onderzoek via ons speciaal ontwikkelde onderzoeksproces. Ons onderzoeksproces is zodanig ontwikkeld dat het de organisatie een minimum aan tijd kost om deel te nemen.

Het onderzoek

Brandchart ontwikkelde een unieke manier om het employer brand van een organisatie te ontdekken. In een combinatie van surveyen, interviews en deskresearch krijgen we een haarscherp beeld van hoe zowel medewerkers als management het employer brand zien. Door een sterke focus op onze onderzoekstechnieken zorgen we voor betrouwbare uitkomsten van het onderzoek.

Het ontwerp

Wanneer de onderzoeksfase voorbij is gaan we aan de slag om de Employee Value Proposition (EVP) voor de organisatie te definiëren. Hierbij gebruiken we een uniek workshop proces met diverse stakeholders om de uiteindelijke waarden van het EVP te bepalen. Door dit proces ontstaat er ook direct draagvlak voor de gekozen EVP onder belangrijke stakeholders binnen de organisatie.

Wat begon met een deelname aan de Graspr Imago mondde al snel uit in een partnership. De match? Een gedeelde ambitie om recruitment marketing en employer branding écht op hoger niveau te tillen en de behoefte om dit praktisch en doordacht aan te pakken.”

Lotte van Santen

Senior employer branding manager bij Gemeente Rotterdam

Klaar om inzicht en grip te krijgen op jouw employer brand?

Gino Ammerlaan

Accountmanager

Tevreden samenwerkingen met