Employer Brand Designer©

Als organisatie wil je graag de meest sterke positie op de arbeidsmarkt hebben. Je realiseert je dat een krachtig employerbrand hierbij gaat helpen. Met onze Employer Brand Designer© methode helpt Brandchart organisaties op concrete wijze bij het neerzetten van een duurzame en succesvolle employerbranding strategie. Gebaseerd op data en inzichten bouwen we een complete employerbranding strategie inclusief een Employee Value Proposition en intern en extern communicatieplan. Een employerbranding strategie die ook daadwerkelijk resultaten gaat geven in de praktijk!

Voor een ijzersterk employerbrand

Via onze succesvolle methode bouwen we samen een ijzersterk employerbrand

In minder tijd het beste resultaat te behalen

Middels onze ervaring zijn we in staat om employerbranding in korte tijd samen neer te zetten.

Om opgedane kennis te borgen

Wij zorgen ervoor dat kennis over jullie employerbrand geborgd wordt binnen jouw organisatie

Wat begon met een deelname aan de Graspr Imago mondde al snel uit in een partnership. De match? Een gedeelde ambitie om recruitment marketing en employer branding écht op hoger niveau te tillen en de behoefte om dit praktisch en doordacht aan te pakken.”

Lotte van Santen

Senior employer branding manager bij Gemeente Rotterdam

De start

Een Employer Brand Design© project starten we altijd samen. We gaan immers niet vóór een organisatie een employerbranding strategie neerzetten maar we gaan dit samen doen. Naar aanleiding van de kick off sessie ontvang je een efficiënte projectplanning van de consultant die de rest van het project jouw aanspreekpunt blijft.

Intern merkonderzoek

Employerbranding begint altijd intern vandaar ook dat we starten met een intern merkonderzoek. Binnen dit interne merkonderzoek zetten we diverse methoden in (surveyen, interviews, deskresearch) om een beeld te krijgen hoe het (gewenste) employerbrand van de organisatie er uit ziet. Hierbij zetten we als basis ons Brandchart EVP model in om gericht inzichten uit te vragen.

Extern merkonderzoek

Hoe de externe arbeidsmarkt aankijkt tegen het huidige employerbrand van de organisatie is ook van belang vandaar dat we binnen het externe merkonderzoek kijken naar hoe de arbeidsmarkt het employerbrand van de organisatie ervaart (bekendheid, voorkeur en associaties) maar ook naar hoe er naar het employerbrand van de arbeidsmarktconcurrenten wordt gekeken.

Het ontwerp

In de laatste stap gebruiken we alle input van de voorgaande stappen om tot een Employee Value Proposition (EVP) te komen. Middels ons krachtige workshop proces komen we in korte tijd tot een realistische en onderscheidende EVP. Daarnaast maken we ook een intern en extern communicatieplan (op basis van onze eigen intelligence database m.b.t oriëntatie- en mediagedrag van doelgroepen) om de EVP meteen te kunnen gaan activeren. Uiteraard documenteren we alles zorgvuldig zodat je nu en in de toekomst zelf kan blijven werken aan het employerbrand.

Klaar om employerbranding voor jouw organisatie te laten werken?

Gino Ammerlaan

Accountmanager

Tevreden samenwerkingen met