Training vacatureteksten schrijven

Krachtige vacatures die optimaal vindbaar zijn

10

Jaar ervaring

1000 +

Deelnemers gingen je voor

9.1

Gemiddelde beoordeling

Een goede vacaturetekst is het ultieme middel om snel, veel en kwalitatieve kandidaten te laten reageren op een vacature. Een goede vacaturetekst draagt bij aan het succesvol werven van toptalent. Maar hoe schrijf jij die succesvolle vacaturetekst? En als je dan een sterke vacaturetekst hebt geschreven, hoe zorg je er dan voor dat deze optimaal vindbaar is? In deze training reiken we jou een methode aan waarmee jij elke keer weer de beste vacaturetekst maakt die ook nog eens gevonden wordt! Dit doen wij op basis van een zelf ontwikkelde en in de praktijk bewezen methode.

Na deze training ben je in staat om:
 • USP’s te bepalen en deze krachtig te verwoorden in de vacaturetekst.
 • Een krachtige introductie te schrijven waardoor potentiële kandidaten doorklikken.
 • Voor iedere vacaturetekst een communicatiestijl te bepalen die past bij de doelgroep.
 • In iedere vacature een efficiënte en succesvolle structuur te hanteren.
 • De juiste functietitels uit te kiezen voor jouw vacatures.
 • De online vindbaarheid van jouw vacature te vergroten.
 • Jouw vacatures klaar te stomen voor de komst van Google for Jobs.

Na afronding ontvang je van ons een certificaat. Je wordt opgenomen in ons register als een professional die het schrijven van vacatureteksten op een hoog niveau beheerst. Deze certificering is het bewijs van jouw kwaliteiten en hiermee onderscheid je jezelf binnen het recruitmentvak.

Programma

Onderdeel 1: Inhoud

In dit onderdeel leer je de USP’s van de vacature samen te stellen en krachtig te verwoorden. De USP’s vormen de basis voor iedere sterke vacaturetekst. We leren je hoe je een krachtige introductie kunt schrijven waardoor potentiële kandidaten verder lezen en langer op jouw vacaturepagina blijven.

Onderdeel 2: Vorm

Naast de inhoud is ook de manier waarop de vacaturetekst is geschreven belangrijk. In dit onderdeel leer je een communicatiestijl te kiezen aan de hand van de doelgroep. Ook krijg je handige tips om een vacaturetekst zo aantrekkelijk mogelijk te verwoorden.

Onderdeel 3: Structuur

De structuur is bepalend voor het succes van jouw vacature. In dit onderdeel bespreken we de meest succesvolle structuur om zo het beste resultaat te behalen. Daarnaast krijg je handige tips om de online vindbaarheid van jouw vacatures te vergroten. Zo zijn jouw vacatures helemaal klaargestoomd voor de komst van Google for Jobs!

Doelgroep

 • Corporate recruiters
 • Bureaurecruiters
 • HR professionals
 • Recruitment Marketeers
 • Communicatieprofessionals

Benieuwd of onze Recruitment Opleiding wat voor jou is? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Actuele inzichten en data

Brandchart beschikt over de grootste en meest betrouwbare arbeidsmarkt database van Nederland. Tijdens al onze opleidingen wordt er gebruik gemaakt van realtime data en insights uit onze database. Dit zorgt ervoor dat jouw afsluitende plan van aanpak ook actuele data en insights bevat. Hierdoor krijg je een realistisch en actueel plan van aanpak voor jouw organisatie.

Trainers

sandor-member
Sandor Snoeren

Sandor is founder van Brandchart en is een echte specialist op het gebied van recruitment. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen het recruitmentvak en heeft als Recruitment Manager gewerkt bij onder andere Rabobank en Eneco.

Chantal van Kuyen

Chantal is een echte expert op het gebied van Arbeidsmarktcommunicatie. Zij heeft ervaring opgedaan als arbeidsmarktcommunicatiespecialist bij onder andere ProRail en Capgemini. Daarnaast is zij founder van Employer Brander.

chantal-van-kuyen

Praktische informatie

De training vindt plaats op 14 november van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Kingsfordweg 151 te Amsterdam

€500 exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en verblijfskosten. Wist je dat als je onze opleiding training betaald je de gemaakte kosten af mag trekken van de belasting? Alles hierover lees je op de site van de Belastingdienst.

Meer informatie over deze opleiding?

Vul het onderstaande formulier in en ik stuur de brochure, geheel vrijblijvend, naar je op!

 • Vul hier je telefoonnummer in indien je graag teruggebeld wilt worden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze organisaties gingen jou voor