Training Vacatureteksten Schrijven

Krachtige vacatures die optimaal vindbaar zijn

10

jaar ervaring

1000 +

Deelnemers gingen je voor

9.1

Gemiddelde beoordeling

Een goede vacaturetekst is het ultieme middel om snel, veel en kwalitatieve kandidaten te laten reageren op een vacature. Een goede vacaturetekst draagt bij aan het succesvol werven van toptalent. Maar hoe schrijf jij die succesvolle vacaturetekst? En als je dan een sterke vacaturetekst hebt geschreven, hoe zorg je er dan voor dat deze optimaal vindbaar is? In deze training reiken we jou een methode aan waarmee jij elke keer weer de beste vacaturetekst maakt die ook nog eens gevonden wordt! Dit doen wij op basis van een zelf ontwikkelde en in de praktijk bewezen methode.

Na deze training ben je in staat om:
 • USP’s te bepalen en deze krachtig te verwoorden in de vacaturetekst.
 • Een krachtige introductie te schrijven waardoor potentiële kandidaten doorklikken.
 • Voor iedere vacaturetekst een communicatiestijl te bepalen die past bij de doelgroep.
 • In iedere vacature een efficiënte en succesvolle structuur te hanteren.
 • De juiste functietitels uit te kiezen voor jouw vacatures.
 • De online vindbaarheid van jouw vacature te vergroten.
 • Jouw vacatures klaar te stomen voor de komst van Google for Jobs.

Na  afronding ontvang je van ons een certificaat. Je wordt opgenomen in ons register als een professional die het schrijven van vacatureteksten op een hoog niveau beheerst. Deze certificering is het bewijs van jouw kwaliteiten en hiermee onderscheid je jezelf binnen het recruitmentvak.

Programma

Onderdeel 1: Inhoud

In dit onderdeel leer je de USP’s van de vacature samen te stellen en krachtig te verwoorden. De USP’s vormen de basis voor iedere sterke vacaturetekst. We leren je hoe je een krachtige introductie kunt schrijven waardoor potentiële kandidaten verder lezen en langer op jouw vacaturepagina blijven.

Onderdeel 2: Vorm

Naast de inhoud is ook de manier waarop de vacaturetekst is geschreven belangrijk. In dit onderdeel leer je een communicatiestijl te kiezen aan de hand van de doelgroep. Ook krijg je handige tips om een vacaturetekst zo aantrekkelijk mogelijk te verwoorden.

Onderdeel 3: Structuur

De structuur is bepalend voor het succes van jouw vacature. In dit onderdeel bespreken we de meest succesvolle structuur om zo het beste resultaat te behalen. Daarnaast krijg je handige tips om de online vindbaarheid van jouw vacatures te vergroten. Zo zijn jouw vacatures helemaal klaargestoomd voor de komst van Google for Jobs!

Doelgroep

 • Corporate recruiters
 • Bureaurecruiters
 • HR professionals
 • Recruitment Marketeers
 • Communicatieprofessionals

Benieuwd of onze Recruitment Opleiding wat voor jou is? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Online leeromgeving

Tijdens de Recruitment Opleiding maak je gebruik van onze unieke online leeromgeving. Binnen deze omgeving vind je diverse templates en voortgangstoetsen. Daarnaast kun je ook chatten met jouw medecursisten. Zo ontwikkel je jezelf naar een hoger niveau en wordt je een nog grotere toegevoegde waarde voor jouw organisatie. Na de opleiding blijf je lid van de online community zodat je ook in de toekomst terug kunt blijven vallen op datgene dat je tijdens de opleiding geleerd en uitgewerkt hebt.

Actuele inzichten en data

De beste vacaturetekst is helemaal gefinetuned op jouw doelgroep. Wat vinden zijn belangrijk in hun nieuwe baan en in hun nieuwe werkgever? Tijdens de training maken we gebruik van de realtime inzichten uit onze database. Zo weet je zeker dat je met jouw vacaturetekst de kandidaat aanspreekt.

Trainers

sandor-member
Sandor Snoeren

Sandor is founder van Brandchart en is een echte specialist op het gebied van recruitment. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen het recruitmentvak en heeft als Recruitment Manager gewerkt bij onder andere Rabobank en Eneco.

Chantal van Kuyen

Chantal is een echte expert op het gebied van Arbeidsmarktcommunicatie. Zij heeft ervaring opgedaan als arbeidsmarktcommunicatiespecialist bij onder andere ProRail en Capgemini. Daarnaast is zij founder van Employer Brander.

chantal-van-kuyen

Praktische informatie

De training kun je volgen op:

 • 14 november

De training vindt plaats van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Kingsfordweg 151 te Amsterdam

De opleiding bestaat uit 5 verschillende bijeenkomsten die ieder 4 uur duren. Iedere bijeenkomst kent daarnaast voorbereidingsopdrachten en een eindtoets. Deze worden beschikbaar gesteld in onze online leeromgeving zodat je deze flexibel in kunt plannen.

€2.500 exclusief BTW en inclusief lesmateriaal en verblijfskosten. Wil je een los onderdeel van de opleiding volgen dan bedraagt de investering €600 exclusief BTW. Wist je dat als je onze opleiding persoonlijk betaald je de gemaakte kosten af mag trekken van de belasting? Alles hierover lees je op de site van de Belastingdienst.

Deze organisaties gingen jou voor