Infographic: Verhuisbereidheid van de Nederlandse Beroepsbevolking

Infographic: Verhuisbereidheid van de Nederlandse Beroepsbevolking

Hoe verhuisbereid zijn werkzoekenden binnen Nederland?

In de huidige krappe arbeidsmarkt zou het natuurlijk ideaal zijn als iedereen zou willen verhuizen voor hun nieuwe droombaan. Dan behoren bijvoorbeeld opeens alle accountsmanagers in Nederland tot jouw doelgroep in plaats van alleen de accountmanagers in regio Eindhoven en omstreken. Maar hoe zit het eigenlijk met de verhuisbereidheid van de Nederlandse Beroepsbevolking?

33% van de Nederlandse Beroepsbevolking is bereid te verhuizen
Wij hebben onderzoek gedaan in hoeverre de Nederlandse Beroepsbevolking bereid is te verhuizen voor een nieuwe baan. De verhuisbereidheid kun je gebruiken om je wervingsstrategie te bepalen. De gemiddelde verhuisbereidheid van de Nederlandse beroepsbevolking is 33%, maar deze schommelt sterk wanneer je in gaat zoomen op diverse doelgroepen. Hieronder zie je de verhuisbereidheid naar opleidingsniveau.

Groningers zijn het meest verhuisbereid
Als we kijken naar de verhuisbereidheid per provincie dan zien we dat deze het grootst is in provincie Groningen. Hier is 40% bereid om te verhuizen voor een nieuwe baan. De provincie waar men het minst bereid is om te verhuizen voor een nieuwe baan is Noord-Brabant, namelijk 28%.

Natuurlijk is niet alleen de provincie waarin je woont van invloed op de verhuisbereidheid. Zo is er bijvoorbeeld ook een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen, mbo’ers, hbo’ers en wo’ers, jaren werkervaring en het type functie dat je bekleedt. In onze infographic vind je de verhuisbereidheid uitgesplitst naar provincie, geslacht en opleidingsniveau. Nieuwsgierig? Download onze infographic dan via het formulier op deze pagina!

Download de infographic